Het beste voedingsschema ooit...
24 oktober 2017 
in Food

Het beste voedingsschema ooit...

…ga je helaas nergens vinden.

Een beetje flauw, sorry! hahah, maar het heeft je wel getriggerd om door te klikken
naar dit artikel en daar zul je veel aan hebben!

Strakker en fitter worden heeft alles te maken met de juiste balans
tussen voeding en training.

Salades, fitness, fruit, hardlopen…

Er zijn inderdaad inténs veel dingen je zou kunnen doen. Ideaal, maar daar ligt ook het ‘probleem’.

Is een van je vriendinnen 10 kg afgevallen met Sonja Bakker? Dan is het heel verleidelijk om dat ‘dan ook maar eens te gaan proberen.’

Je gaat er écht mee aan de slag, maar dan blijkt dat het Killerbody Dieet bij een collega echt voor méga resultaten heeft gezorgd.

 

“Hmm, dan toch dat boek maar eens kopen en daarmee aan de slag gaan.”

 

En zo blijf je hangen in die cirkel waarin je eigenlijk nooit tot echte acties komt en dus ook nooit jouw doel zult behalen.

Nee nee, je bent echt geen sukkel ofzo, maar als je je hier niet bewust van bent, dan kun je er ook niets aan veranderen. Dus vandaar dat ik het bij deze maar even benoem ;-)

We willen iets snel resultaat levert, goed vol te houden is en vooral niet teveel tijd kost en makkelijk is om uit te voeren. 

Prima! Dat kunnen we regelen.

En wel op de volgende manier:

Voeding is natuurlijk heel persoonlijk. Het is niet zo dat er een voedingsschema is die dé perfecte manier van eten weergeeft om bijvoorbeeld snel te kunnen AFVALLEN. Helaas bestaat dé gouden tip/tool nog steeds niet. Het gaat allemaal om balans en doen wat bij jou past!

“Do the things you love,” zou dan ook best wel eens jouw nieuwe levensmotto mogen worden haha.

Ja, Sonja Bakker kan werken, het Killerbodydieet kan werken, veel hardlopen kan werken… Op de lange termijn werkt niets als je het niet kunt volhouden.

Dingen die we niet volhouden zijn over het algemeen de ‘kant en klare diëten’. Die liggen vaak zo ver van onze huidige gewoontes af dat we ermee stoppen zodra we ons doel hebben behaalt. Het resultaat dat hebt, is het resultaat van wat je wel (of niet) doet. Haal je resultaat met een dieet, dan past dat resultaat dus alléén bij die manier van leven. Stop je daarmee, verlies je uiteindelijk ook jouw resultaat.

Om écht, snel en blijvend resultaat te behalen is het dan ook handig om dichtbij jezelf te blijven. Wat vind je lekker? En dat pas je dan aan binnen de hoeveelheid caloriën en macronutriënten die jij nodig hebt.

Hoe weet je nou wat je nodig hebt?

Dat kun je laten berekenen door een professional, maar er zijn ook veel gratis apps te downloaden waarmee je jouw voeding berekenen en bijhouden in een dagboek. Het gevaar van zulke apps is alleen wel dat het automatische berekeningen zijn op basis van een aantal gegevens die jij invult. Vaak kloppen deze berekeningen niet doordat de realiteit van onze levensstijl vaak anders is dan we denken. Wees dus kritisch bij het invullen van zo’n app!

In Shapeflix laten we je kennismaken met een goede voedingsapp welke gratis te downloaden is en helpen we je door middel van een tutorial om deze zo goed mogelijk in te stellen naar jouw behoefte.

Super handig!

Ook vind je in Shapeflix vele voedingsschema’s ter inspiratie om te ontdekken dat je gewoon ‘normaal’ en lekker kunt blijven eten. Zolang het maar aansluit bij jouw macro’s!

 

>> Er zijn zelfs speciale voorbeelden voor een dagje uit en hoe je er dan voor kunt zorgen dat zelfs een patatje oorlog als lunch voor een keer binnen jouw macro’s past!

Maandelijks komen er nieuwe inspiratie menu’s, workouts en meer beschikbaar! En vanaf nu dus ook voor vegetariërs en veganisten.

Probeer Shapeflix gerust een maandje uit! Opzeggen kan altijd, dus je zit nergens aan vast. Vind je het niks? Dan stop je er dus gewoon weer mee:-)

Over de schrijver
Reactie plaatsen