5 gouden tips: haal meer uit jouw workout.
03 oktober 2017 

5 gouden tips: haal meer uit jouw workout.

Je hebt er misschien niet altijd zin in, maar als je dan toch weer staat te beesten in die gym of thuis met Shapeflix, dan wil je natuurlijk wel dat je training effectief is. Tenminste… zo schat ik jou in aangezien je al zo bad ass bent om deze blog überhaupt te gaan lezen! 

Met deze 5 tips haal je gegarandeerd meer uit je training:

 1)   Leg die telefoon weg!
Oke, je hebt wel eens stopwatch nodig en Shapeflixmembers trainen met de online workouts, maar Facebook, Whatsapp en Instagram hebben niets met je training te maken. Je haalt veel meer uit je training als je gefocust bent. Wil je even Snappen of een foto posten om te laten zien hoe goed je bezig bent? Doe dat dan voor of na je training. Hoppaa, telefoon in de vliegtuigmodus dus.

2)   Werk aan je techniek.
Als je week in week uit blijft trainen met een techniek die nog wel wat verbetering kan gebruiken, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met blessures of niet het optimale resultaat uit je training kunt halen. Fitnessinstructeurs zijn er om je te helpen. Een goede Personal Trainer kan je vaak nog beter helpen, omdat ze gewend zijn te kijken naar het lichaam van 1 persoon en hoe dat lichaam beweegt en in elkaar zit. Dit is echter mijn algemene bevinding. Er zijn uiteraard ook hele goede fitness instructeurs en minder goede personal trainers. (Best handig: shapeflix geeft je heel veel techniek instructies)

3)   Stretch
Door te stretchen vergroot je je range of motion (ROM) waardoor je meer uit een oefening kunt halen. ROM wil zeggen: de grote van je beweging. Voorbeeld: komen je handen bij het vooroverbuigen nog niet voorbij de helft van je schenen? Dan zul je ook niet optimaal kunnen deadliften.

4)   Train niet te lang op dezelfde manier.
Er zijn een paar oefening die een perfecte basis vormen van je training. Veel mensen behalen zelfs àl hun resultaat met slechts een paar simple oefeningen. Echter is het wel belangrijk om te blijven variëren, zodat je je lichaam continu nieuwe prikkels blijft geven. Train je in de sportschool? Gebruik dan niet te lang met dezelfde intensiteit trainen en doe bijvoorbeeld eens een bench press met dumbbells in plaats van altijd een barbell te gebruiken. Train je met Shapeflix, kies dan na een paar weken een nieuwe workout.  

5)   Zorg dat je een plan hebt.

Een doel zonder plan noem ik een wens. Om effectief en resultaatgericht te werk te gaan heb je een plan nodig. Niet zomaar een paar bewegingen doen op een apparaat in de sportschool dat toevallig vrij is. Wat wil je bereiken? Waarom wil je dat bereiken? Wat is er nodig om dit doel te behalen? Het is allemaal best ingewikkeld en er is zoveel informatie op het internet te vinden dat je bijna niet meer kunt filteren wat nu echt de beste manier is.

Vind je het zelf lastig om tot een plan te komen? In Shapeflix hebben we alles voor je verzameld dat je nodig hebt, zodat jij je alleen nog maar bezig hoeft te houden met het doen wat nodig is.

Over de schrijver
Reactie plaatsen