De squat- en plankchallenge zijn zonde van je tijd.
03 oktober 2017 

De squat- en plankchallenge zijn zonde van je tijd.

Doe jij ook al een paar weken mee aan zo’n buikspier-trainingsschema van 8 minuten per dag om een sixpack te krijgen? Wij ook niet! Zonde van je tijd…

Als het zo makkelijk was om een sixpack te krijgen, dan zou iedereen er inmiddels al een hebben toch?! Niet dat de crunch een slechte oefening is hoor! Het is zeker een goede oefening om je buikspieren te versterken, maar wil je zichtbare buikspieren? Dan zal je meer resultaat behalen door je calorie-inname te verlagen en o.a. squats, burpees en push-ups aan je training toe voegen.

Waarom?

Je moet je vetpercentage flink omlaag brengen om die mooie lijnen en blokjes zichtbaar te maken en dat doe je simpel weg door meer energie te verbruiken dat je binnen krijgt. Uiteraard moet je dit wel op een verantwoorde manier doen! Crash-diëten hebben een averechts effect op de lange termijn en plaatselijk vet verbranden kan helaas niet. Je zal dus hard moeten werken tijdens je work-outs om zodoende veel energie en vet te verbranden. Door grote spiergroepen te trainen, is je verbranding tijdens de training hoger dan wanneer je alleen wat crunches, calf raises en bicep-curls doet. Ga daarom flink met je been-, borst- en rugspieren aan de slag. Doe dit het liefst door middel van ‘losse’ oefeningen, zoals een squat in plaats van een legpress en push-ups in plaats van een chestpress: bij een toestel zit/lig je stil op een apparaat terwijl je met een squat en push-up je hele lichaam aan het werk zet.   Met deze theorie in gedachten zijn er natuurlijk ook veel effectievere buikspieroefening dan de ‘gewone’ crunches. Denk bijvoorbeeld aan de jackknife met een stability ball. Natuurlijk worden je buikspieren uiteindelijk ook zichtbaar als je crunches als onderdeel van je training gebruikt , maar zoals je na dit hele verhaal zult begrijpen, is er meer nodig dan alleen dagelijks een buikspierkwartiertje om een sixpack te krijgen.

Een challenge kan uiteraard wel een goede aanvulling en/of extra uitdaging aan jouw trainingsroutine zijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen