8 dingen waar je op moet letten als je strakkere benen wilt
13 februari 2018 

8 dingen waar je op moet letten als je strakkere benen wilt

Of de zomer nu wel of niet voor de deur staat, strakkere benen zijn altijd welkom! Maar ja, hoe krijg je die? Het liefst koop je een of andere crème waarmee de centimeters smelten als chocolade op mijn tong.. uh ik bedoel, sneeuw voor de zon… haha oops. In deze blog 8 belangrijk die dingen waar je op moet letten als je strakkere benen wilt.

 

  1. Doe aan krachttraining. Dit verbeterd namelijk de shape van je benen en zorgt voor een hogere verbranding waardoor je vet kunt verbranden. Wees niet bang om bodybuilder achtig of mannelijk te worden van krachttraining. Als het zo makkelijk was om zoveel shape te krijgen en te zakken in vetpercentage… hihi.
  2. Onthoud dat plaatselijk afvallen niet kan. Focus je dus niet alléén op je benen, maar train altijd full body.
  3. Optimaliseer jouw voeding zodat je niet te veel calorieën binnen krijgt. Dit is essentieel bij het afvallen en strakker worden.
  4. Stel een duidelijk plan op en maak jouw goal zo specifiek mogelijk. Houd hierbij wel écht rekening met jouw bereidheid. Bijvoorbeeld: je kunt 6x per week trainen, maar ben je ook bereid om dat te doen? Liever 2x plannen en écht doen, dan 6x plannen en aan zero trainingen toe komen.
  5. Train grote spiergroepen op een pittige intensiteit. Dat heeft veel meer effect dan bijvoorbeeld op je zij op de grond gaan liggen en je been 100 keer te liften.
  6. Vergeet niet aan flexibiliteit en techniek te werken. Weten hoe een squat er uit ziet en de vorm na kunnen doen is iets anders dan ook daadwerkelijk een échte goede squat doen. Hoe meer flexibiliteit en hoe beter jouw techniek, hoe meer resultaat je zult behalen.
  7. Haal alles uit workout, pak het zo optimaal aan. In Shapeflix vind je alles wat nodig hebt, maar als je verder gaat zonder Shapeflix, vraag dan zeker een keer een personal trainer of fitness instructeur om hulp om écht goed en gericht te trainen.
  8. Houd het realistisch. Wondermiddeltjes bestaan niet. Wonder methodes ook niet. De enige zekerheid die je hebt is dat je jouw goal niet zult behalen als je stopt. Wie continu blijft doen wat nodig is, behaalt áltijd resultaat.

You can do this babe

Over de schrijver
Reactie plaatsen