3 dingen die je iedere dag moet doen voor een strakker en fitter lichaam
14 februari 2018 

3 dingen die je iedere dag moet doen voor een strakker en fitter lichaam

Eerlijk is eerlijk, dit zou de kortste blog aller tijden kunnen zijn: meer bewegen en minder eten. Einde. Maar dat weet je zelf natuurlijk ook wel. Daarom zal ik je in deze blog toch net even wat meer handvatten geven waar je wellicht wat aan hebt. (hoewel het in de basis natuurlijk altijd de korte versie neerkomt)

 1. Meer bewegen
  Maar je wandelt misschien al regelmatig, hebt aan hardlopen gedaan, pakt de trap op het werk… Je doet het echt wel, dat ‘meer bewegen’ en toch heb je nog niet het resultaat dat je zo graag wilt. Dat heeft alles te maken met dat meer bewegen niet alleen gaat over het opvolgen van de voorschriften en tips over meer bewegen, maar met het feit dat je meer moet bewegen dat jij deed. Dus als je als je al langere tijd iedere dag een wandeling maakt, dan wordt het nu tijd om iets steviger te gaan wandelen, langer te gaan wandelen of ook zo nu en dan eens een workout te gaan doen.En als je dan gaat trainen, doe dan écht iets met krachttraining. Cardiotraining, bewegen en wandelen zijn hartstikke leuk om meer te verbranden en te werken aan uithoudingsvermogen, maar uiteindelijk zijn onze spieren ons lichaam shape geven. Verbrand je alleen vet, dan wordt wel slanker, maar niet strakker. Vaak zijn vrouwen bang om ‘te gespierd’ te worden, een mannelijk lichaam te krijgen en we roepen met zijn allen: ‘maar ik hoef geen sixpack ofzo hoor…’ Geloof me, als het zo makkelijk was om zo’n lichaam te krijgen, dan bestond de struggle om slanker en strakker te worden ook niet :-)Om het op de lange termijn ook vol te houden is het wel belangrijk om iets te doen dat bij je past en waar je enigszins plezier uit haalt. Is het een super grote issue om steeds weer naar een sportschool te moeten? Dan zou Shapeflix een hele goede oplossing voor je kunnen zijn, omdat je in slechts 20 minuutjes gewoon lekker thuis aan de slag kunt! Vind je groepslessen of de fitness wel super leuk, dan is dat natuurlijk ook top!
 2.  Minder eten
  Ja maar, maar…. I LOVE FOOD. Mag ik dan helemaal niks lekkers meer? Natuurlijk wel! Want in de basis gaat het vooral om hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Krijg je teveel binnen, dan kom je aan. Krijg je te weinig binnen, dan val je af. Het maakt hierbij niets uit of je nu teveel binnenkrijgt aan chocolade of spinazie. Teveel is teveel. Dat betekent dus dat er met de juiste aanpak best ruimte is voor een koekje of patatje. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel zo gezond mogelijke keuzes maken, maar ook wanneer je teveel calorieën binnenkrijgt via fruit en groenten kom je aan. Nu moet je wel heel erg je best doen om aan te komen met broccoli, tomaten en spinazie, want daar zitten maar heel weinig calo’s in. Met fruit overigens gaat dat wel wat harder. Geniet je regelmatig van die ‘oh zo gezonde smoothies’? Dan kan het zomaar zo zijn (afhankelijk van wat er in zit) dat je zo een paar honderd kcal wegdrinkt wat dan weer vergelijkbaar is met de hoeveel calorieën in een kleine mars of een paar koekjes. Uiteraard is de smoothie gezonder en voedzamer, maar nogmaals: teveel is teveel. Maakt hier dus verstandige keuzes in.Nog een ander leuk voorbeeld: ook het uitlepelen van een avocado levert al snel een behoorlijke portie calorieën.Food for thought.
 3. Lekker zonder motivatie aan de slag gaan
  Ik vertel je eigenlijk niet eens zo heel veel nieuwe dingen in dit verhaal. Dat betekent niet dat deze blog slecht is, maar dat jij dus eigenlijk al heel veel weet! Er is dus geen reden om ‘eerst nog even dit’ en ‘dan nog even dat’ te lezen of leren, want in de basis heb je genoeg kennis in huis om de eerste stappen te zetten. Wacht je op het moment dat je motivatie hebt gevonden? Zonde van je tijd! Want ook zonder motivatie kun je prima een workout doen of een gezonde maaltijd klaarmaken.Tip: doe er wel even een leuk muziekje bij aan om de partymood een beetje op te wekken haha!

  xoxo Vénise van Shapeflix

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen