15 tips om fit te blijven als sporten even echt niet lukt
30 december 2017 

15 tips om fit te blijven als sporten even echt niet lukt

 

Je hebt waarschijnlijk een redelijke planning waarin je onder andere jouw vaste groeples, wandeling en moment waarop de donkere was gedraaid wordt hebt staan. Top natuurlijk, want dat werkt blijkbaar goed:-) Wat wel vervelend is, is dat zo’n planning je soms wat minder flexibel maakt waardoor je er soms echt niet aan ontkomt dat een sportmoment erbij inschiet. In drukke periodes, maar ook als je je een beetje grieperig voelt of ergens last van hebt waardoor je niet kunt trainen wil je toch zo fit mogelijk blijven. Hierbij 15 simpele tips om fit te blijven op het moment dat sporten even echt niet gaat:

 1. Zou je vaker moeten stofzuigen? > Doen!
 2. Laat je pakketjes bezorgen bij een afhaalpunt en ga daar op de fiets naartoe.
 3. Doe mee als je kids/zusje/buurkindjes tikkertje spelen of aan het voetballen zijn.
 4. Alles wat lopend of fietsend doet, doe dit net iets sneller om zodoende dat moment actiever te maken. 
 5. Maak iedere maand tijd voor een relatief grote klus, zoals het opruimen van de zolder of het schilderen van die ene muur. 
 6. Gebruik een stappenteller, check wat je nu gemiddeld per dag doet en verhoog jouw dagelijks doel met 3000-5000 stappen per dag. 
 7. Parkeer de auto niet in het vak dat het dichtst bij de ingang is. Doe je dit meerdere keren op een dag, loop je ongemerkt toch echt wel wat extra!
 8. Is het mooi weer? Stap een halte eerder uit met de bus/tram en loop de rest. 
 9. Wist je dat je met tuinieren veel verbrand? Verbouw bijvoorbeeld je eigen groenten! Heb je meteen gezonde hapjes uit eigen tuin. Heb je en balkon? Ga aan de slag met bloembakken en potten waar je bijvoorbeeld sla, tomaten en aardbeien in maakt. 
 10. Doe de afwas met de hand en stel jezelf een redelijk krap tijdsdoel, zodat je in een flink tempo aan de slag moet. 
 11. Een uitje met the family of je vrienden? Ga bijvoorbeeld midget golven of bowlen in plaats van naar de bioscoop.
 12. Houd je van lezen? Probeer eens audioboek en ga ondertussen bijvoorbeeld wandelen, fietsen of opruimen.
 13. Kies 2 van je favoriete nummers en dans er gewoon even lekker op los. Ben je toch alweer bijna 10 minuten fanatiek in beweging!
 14. Als je thuis of op je werk bent en je moet met de trap, ren hem dan 2x op en neer in plaats van alléén naar boven te lopen op je gemakje. 
 15. Daag je vriendin uit om niet samen te gaan lunchen, maar een groupon te boeken om voor de fun een lesje sportief paaldans, geiten yoga of indoor skiën te proberen. 

Heb jij nog een leuke tip? Laat het hieronder weten!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen