10x Strak & fit het festival seizoen doorkomen + Bonus tip
18 juni 2018 

10x Strak & fit het festival seizoen doorkomen + Bonus tip

Als je de posters van vele Foodfestivals, Amsterdam Open Air, Pink Pop, Awakenings en Mysteryland langs de weg ziet hangen, dan weet je dat het festivalseizoen weer is losgebarsten. Wat dat betekent? Nou wat dacht je van uren lang genieten in de zon, dansen, relaxen, maar vooral ook cocktails uit een glas, cocktails uit een een beker, cocktails uit een kokosnoot, puntzakken patat, vers gebakken wafels en pannenkoeken. Niet zo handig als je eigenlijk voor ogen had om deze zomer écht strakker en fitter voor die tropische vakantiefoto. Zeker gezien het feit je naar veel festivals geen zelf meegebracht eten mee mag nemen. Lastig… Toch? Nee joh! Maak je geen zorgen, want met deze tips kun je gewoon blijven werken aan jouw goal terwijl lekker meegeniet van alle festivals die in jouw agenda staan.

 

 1. Ontbijten

  Tsja, misschien niet het meest verrassende eerste punt, maar goed, wel een hele belangrijke. Als je met een stevig ontbijt de deur uit gaat, dan voorkom je dat je met enorme trek over een markt of kermis loopt waar het lekkers je om de oren vliegt. Nou ja.. natuurlijk is al dat lekkers nog steeds daar, maar je kunt er een stuk makkelijker weerstand tegen bieden als met een goed gevulde maag de deur uit gaat.

 2. Vermijd deze grote valkuil

  Zeg JA tegen ZERO kcal. Ik zal niet ontkennen dat een lekker koud frisje, glas wijn of bier zeer welkom is op een zo’n feestdag, maar, in alle eerlijkheid, dit is waar je waarschijnlijk het meest de mist in zult gaan. Klinkt misschien gek, want een patatje oorlog met kroket is toch ook niet echt een beste keuze? Klopt! Maar als dat het enige is wat je eet die dag eet, verder gewoon water/spa rood drinkt en een appeltje meeneemt voor tussendoor, dan blijft de schade nog aardig beperkt.

  Een glas witte wijn bevat al snel zo’n 70 kcal en met een blikje frisdrank tik je de 130 kcal gemakkelijk aan. Denk je een goede keuze te maken door de patatjes te laten liggen, drink je met 3 colaatjes en 4 witte wijn al zo’n 670 calorieën weg. Met een patatje mayo en1 glaasje droge witte wijn kom je op dezelfde hoeveelheid uit. Door op Koningsdag te kiezen voor water/spa rood ga je jezelf veel calorieën besparen!

 3. Bananen zijn geel, bessen zijn blauw, met deze kleurrijke tip is die bikinibody straks van jou

 4. Als jij een tof persoon bent, dan:

 5. Chillax

  Wist je dat een goede nachtrust ervoor zorgt dat je minder cravings hebt naar slecht eten?

 6. Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets

 7. Waka waka

  Rommelmarkten, kermissen en steden die volgebouwd zijn met vele leuke muzikale pleinen.
  Ga álles bekijken. Te voet! Je verbaasd zijn over het aantal stappen dat je op zo’n dag zet (en hoeveel calorieën je dan ook verbrand!)

 8. Blijf eten

  Oelala, dat klinkt als muziek in de oren right?
  Je hebt vast wel een tasje mee waar je wat appels, wortels, flesjes water en broodjes in kunt meenemen. Doen! Regelmatig eten zorgt ervoor dat je niet ineens zo’n enorme vreetkick krijgt. Je bent zodoende de hele dag al aardig verzadigd, waardoor je – als je dan toch zwicht voor een patatje mayo – kunt kiezen voor een kleine in plaats van een grote. Handúg!

 9. Dance Dance Dance

  Wat dacht je van losgaan bij de mainstage? Echt wel dat je behoorlijk wat calo’s verbrand als je een paar uur staat te swingen, hossen, twerken? Ach, maakt verder ook niet uit wat je doet hoor haha. What happens at the party stays at the party right?

 10. Festival prep-week Buffertje opbouwen (kcal)

  Je hebt een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig op een dag en gezien over de hele week kom je dan op een x aantal calo’s uit.
  Stel je voor dat jij 1500 kcal op een dag moet eten, dan zijn dat 10.500 kcal per week.
  > Als jij nu alvast bedenkt dat je 5 glazen bier gaat drinken en een grote portie poffertjes wilt eten met Koningsdag dan zit je op ongeveer 1000 kcal.
  >Dan moet je natuurlijk ook nog ontbijten, avondeten en wat tussendoortjes eten waardoor je waarschijnlijk met gemak op 2000 kcal uitkomt die dag.
  500 kcal teveel dus.

  > Eet jij dan 3 dagen na Koningsdag ongeveer 170 kcal per dag minder, dan trek je jouw calorie-inname over de hele week gezien als het ware weer in balans.

  Niet helemaal de meest ideale manier qua voedingspatroon natuurlijk, maar zodoende kun je wel zo goed mogelijk de juiste balans creëren tussen jouw goal en genieten van het leven.

 11. BONUS TIP
  Klik hier om te checken hoe je dit kunt doen

Over de schrijver
Reactie plaatsen