10 hacks voor een fitte koningsdag
26 april 2018 

10 hacks voor een fitte koningsdag

Koningsnacht, Koningsdag, de feestweek die er in sommige plaatsen aan vooraf gaat, lunchen bij de patatkraam op de rommelmarkt, een suikerspin ’s middags op de kermis met de familie en ‘s avonds even hossen met je vrienden waarbij wijn, bier en broodjes knakworst met mosterd natuurlijk niet ontbreken (or what ever you eat haha)

 

 1. Ontbijten

  Tsja, misschien niet het meest verrassende eerste punt, maar goed, wel een hele belangrijke. Als je met een stevig ontbijt de deur uit gaat, dan voorkom je dat je met enorme trek over een markt of kermis loopt waar het lekkers je om de oren vliegt. Nou ja.. natuurlijk is al dat lekkers nog steeds daar, maar je kunt er een stuk makkelijker weerstand tegen bieden als met een goed gevulde maag de deur uit gaat.

 2. 0kcal – Hell yeah!

  Ik zal niet ontkennen dat een lekker koud frisje, glas wijn of bier zeer welkom is op een zo’n feestdag, maar, in alle eerlijkheid, dit is waar je waarschijnlijk het meest de mist in zult gaan. Klinkt misschien gek, want een patatje oorlog met kroket is toch ook niet echt een beste keuze? Klopt! Maar als dat het enige is wat je eet die dag eet, verder gewoon water/spa rood drinkt en een appeltje meeneemt voor tussendoor, dan blijft de schade nog aardig beperkt.

  Een glas witte wijn bevat al snel zo’n 70 kcal en met een blikje frisdrank tik je de 130 kcal gemakkelijk aan. Denk je een goede keuze te maken door de patatjes te laten liggen, drink je met 3 colaatjes en 4 witte wijn al zo’n 670 calorieën weg. Met een patatje mayo en1 glaasje droge witte wijn kom je op dezelfde hoeveelheid uit. Door op Koningsdag te kiezen voor water/spa rood ga je jezelf veel calorieën besparen!

 3. Buffertje opbouwen kcal

  Je hebt een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig op een dag en gezien over de hele week kom je dan op een x aantal calo’s uit. Stel je voor dat jij 1500 kcal op een dag moet eten, dan zijn dat 10.500 kcal per week.
  > Als jij nu alvast bedenkt dat je 5 glazen bier gaat drinken en een grote portie poffertjes wilt eten met Koningsdag dan zit je op ongeveer 1000 kcal.
  >Dan moet je natuurlijk ook nog ontbijten, avondeten en wat tussendoortjes eten waardoor je waarschijnlijk met gemak op 2000 kcal uitkomt die dag.
  500 kcal teveel dus.

  > Eet jij dan 3 dagen na Koningsdag ongeveer 170 kcal per dag minder, dan trek je jouw calorie-inname over de hele week gezien als het ware weer in balans.

  Niet helemaal de meest ideale manier qua voedingspatroon natuurlijk, maar zodoende kun je wel zo goed mogelijk de juiste balans creëren tussen jouw goal en genieten van het leven.

 4. Waka waka (ook wel bekend als: lopen haha)

  Rommelmarkten, kermissen en steden die volgebouwd zijn met vele leuke muzikale pleinen. Ga álles bekijken. Te voet! Je verbaasd zijn over het aantal stappen dat je op zo’n dag zet (en hoeveel calorieën je dan ook verbrand!)

 5. Chillax

  Ga je lekker hossen tijdens Koningsnacht? Zorg dan voor een zo goed mogelijk nachtrust als je uiteindelijk weer in je bed ligt. Begin Koningsdag gewoon wat later, zodat je lekker kunt uitslapen. Voldoende rust en slaap zorgt ervoor dat je minder trek of last van cravings naar slecht eten hebt.

 6. Oranje is het thema

  Wortel, mandarijntjes, oranje tomaten, oranje paprika, Spa touch of Peach…

  Do I need to say more?

 7. Oudhollandse spellen zijn voor hippe mensen

  Overal organiseert er wel iemand een grappig oudhollands spelletje zoals een potje zaklopen. Doe mee! Check eens hoe die hartslag de lucht in gaat en daarmee jouw verbranding ook even omhoog schiet!

 8. Blijven eten

  Oh yeah, dit klinkt als muziek in de oren right? Je hebt vast wel een tasje mee waar je wat appels, wortels, flesjes water en broodjes in kunt meenemen. Doen! Regelmatig eten zorgt ervoor dat je niet ineens zo’n enorme vreetkick krijgt. Je bent zodoende de hele dag al aardig verzadigd, waardoor je – als je dan toch zwicht voor een patatje mayo – kunt kiezen voor een kleine in plaats van een grote. Handug!

 9. Dance dance dance

  Wat dacht je van losgaan op een feestje? Echt wel dat je behoorlijk wat calo’s verbrand als je een paar uur staat te swingen, hossen, twerken? Ach, maakt verder ook niet uit wat je doet hoor haha. What happens at Koningsdag stays at Koningsdag right?

 10. Kort knallen

  Tja en hoe makkelijk is het om gewoon voordat je de deur uit gaat even 20 minuutjes te knallen met een workout? Gewoon bij jouw thuis! Dit is absoluut een super effectieve manier trainen en draagt heel krachtig bij aan het behalen van jouw ideale shape. Je hebt er niets voor nodig (behalve een sportoutfit).

  Klik hier om te checken hoe je direct aan de slag kunt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen